Agrilight

Agrilight

Agrilight onderscheidt zich op het gebied van kennis van lichttechniek en de gerichte toepassing van licht bij uiteenlopende soorten vee. Lichtintensiteit, daglengte en lichtkleur hebben invloed op dierenwelzijn en daarmee op het gedrag van dieren. Een juiste balans van deze drie factoren heeft een positieve invloed op het vee. Juiste en uniforme stalverlichting draagt onder andere bij aan een betere gezondheid en productiviteit. Een uitgedacht lichtregime kan bijvoorbeeld bij melkvee de melkproductie verhogen tot 15%. Daarnaast draagt een goed lichtniveau sterk bij aan de verbetering van de arbeidswerkomstandigheden voor u.

 

Meer licht betekent meer melk.

Uit wetenschappelijk onderzoek van de Wageningen Universiteit is aangetoond dat voor een optimaal welzijn van melkvee het lichtniveau minimaal 150 lux dient te zijn. Door te werken met een lichtregime van 16 uur licht van minimaal 150 lux, gevolgd door 8 uur donker, verbetert het welzijn van uw koeien.

–          Tot 6 – 15% meer melkproductie

–          Verbeterde vruchtbaarheid

–          Betere waarneming tochtigheid

–          Verkorte tussenkalftijd

–          Betere waarneming van ziektes

–          Minder blessures in uw veestapel

 

Licht remt de productie van het slaaphormoon melatonine, duisternis versnelt dit. Langer licht betekent minder slaaphormoon en actievere en gezondere koeien.

 

De AGRILED® 3 Serie

In de afgelopen jaren heeft Agrilight vele melkkoeien- en geitenboerderijen, vleesvee- en varkenshouderijen, paardenstallen en maneges (en andere boerderijgebouwen) verlicht met led-producten uit de AGRILED® pro Serie in heel Europa, via het Europese netwerk van geselecteerde dealers. Vooral de levensduur, hoge lichtopbrengst, bestendigheid tegen het stalklimaat en de unieke aansturing (met de AGRIBOX pro) maakten de AGRILED® pro Serie tot een ongekend succes.

We presenteren nu de opvolger: de AGRILED® 3 Serie, onze derde generatie led armaturen speciaal ontwikkeld voor gebruik in stallen.

 

Samen met onze Europese dealers en hun eindklanten (toonaangevende Europese boeren) hebben we een serie led-producten ontwikkeld die volledig voorziet in de verlichtingsbehoefte van elk type dier. De AGRILED® 3 Serie is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen met een lichtopbrengst van 19.800 en 35.600 lumen, met of zonder DALI-technologie en in varianten met of zonder rood controlelicht.

 

De varianten van de AGRILED® 3 Serie zijn:

AGRILED® 3 pro

Intelligent geautomatiseerd verlichtingssysteem voor o.a. melkkoeien. Voordelen zijn onder andere: wetenschappelijk bewezen stimulatie van de melkgift (8-9% hoger) bij een lichtniveau van 150-200 Lux. Optioneel leverbaar met rode controleverlichting.

AGRILED® 3

Intelligent geautomatiseerd verlichtingssysteem voor o.a. droge koeien, separatieruimtes, werklicht, lage stallen, enzovoort. Optioneel leverbaar met rode controleverlichting.

AGRILED® 3 eco

Armatuur voor standaard aan / uit toepassing, zonder geautomatiseerd besturingssysteem. Geschikt voor o.a. droge koeien, separatieruimtes, werklicht en lage stallen.

 

Overzicht van armaturen van de AGRILED® 3 Serie:

 

Bent u geïnteresseerd in de AGRILED® 3 Serie?

Vraag een gratis lichtplan aan, zodat u kunt zien hoe onze nieuwe armaturen de stal optimaal kunnen verlichten.

 

 

Geïnteresseerd of benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact op met ons. Wij verzorgen kosteloos en geheel vrijblijvend een lichtplan voor uw stal.

Deel deze pagina:

Cookies

Voor optimale werking van de website plaatsen wij cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen